Lancering nieuwe versie denhaag.com

Bezoekers aan Den Haag krijgen voortaan automatisch tips voor leuke restaurantjes, interessante musea en mooie evenementen op basis van waar precies in Den Haag ze zijn. De compleet vernieuwde toeristische website www.denhaag.com speelt daarmee veel beter in op de behoefte van bezoekers aan de stad. De nieuwe website is maandag 13 januari om 12:00 tijdens een persmoment officieel gelanceerd.

Open je de nieuwe website in Scheveningen op zoek naar een plek om een hapje te eten, dan krijg je voortaan automatisch visrestaurants en strandtenten in de buurt. Ga je als toerist in de binnenstad online om te bepalen wat je die dag gaat doen, dan krijg je direct attracties in de omgeving te zien. Als je de website opent bij Centraal Station ziet deze er dus anders uit dan als je deze bekijkt bij het Vredespaleis of in Kijkduin. Bovendien is de tijd waarop iemand de website bezoekt van invloed op wat deze persoon te zien krijgt. De website is daarmee veel meer een interactieve reisgids die met je meedenkt om het beste van je bezoek aan de stad te maken. Een duidelijkere indeling en goede zoekfunctie zorgen er voor dat bezoekers natuurlijk nog steeds bij alle informatie kunnen. Een frisser en duidelijker nieuw design zorgt bovendien voor een meer aantrekkelijkere presentatie van de stad.

De toeristische website www.denhaag.com is met ruim 2,3 miljoen bezoekers per jaar en ruim 9,7 miljoen paginaweergaves per jaar verreweg de meest bezochte toeristische website over Den Haag. De website is van The Hague Marketing Bureau, de organisatie die verantwoordelijk is voor de toeristische promotie van Den Haag. De site wordt geraadpleegd door buitenlandse toeristen die de stad bezoeken, dagjesmensen uit Nederland, maar zeker ook door inwoners van de stad zelf. Het is al jaren dé plek om te volgen wat er in Den Haag gebeurt, welke leuke restaurantjes en caféetjes er zijn en wat de musea te bieden hebben. Om de bezoeker aan de stad en inwoners van Den Haag nog beter te bedienen met informatie werd samen met het Haagse internetbureau Flink maandenlang aan een nieuwe versie van de website gewerkt. 

Tip van Hagenezen

Nieuw zijn ook de vele tips van locals en top-zoveel lijstjes op de website. Reizigers zijn steeds meer op zoek naar unieke ervaringen. Niemand beter dan Hagenezen en Hagenaars zelf kunnen tips geven over wat er te doen is in de stad. “Met de stad en het strand heeft Den Haag over de stad verspreid veel te bieden aan toeristen. De nieuwe website maakt het voor bezoekers aan de stad eenvoudiger om te vinden wat er te doen is in alle stadsdelen van Den Haag. Het is een mooie verbetering die past bij Den Haag als kwaliteitsbestemming,” aldus Sander Hanenberg, Marketing Manager van The Hague Marketing Bureau.