Your Career at The Hague Marketing Bureau

The Hague Marketing Bureau is de organisatie die de toeristische marketing in Den Haag en de beide badplaatsen Scheveningen en Kijkduin verzorgt.

The Hague Marketing Bureau speelt een belangrijke rol in het vermarkten van Den Haag als toeristische en zakelijk- toeristische bestemming naar nationale en internationale bezoekers en (reis)organisaties. We geven bezoekers en inwoners informatie over alles wat er te doen is in de stad.

Stagiair(e) Pers & PR (fulltime)

Wat kun je verwachten?

Op de afdeling pers & pr (communicatie) is een fulltime stageplek beschikbaar vanaf september 2019 voor minimaal 20 weken. Het hoofddoel van de afdeling pers & pr is het genereren van positieve vrije publiciteit voor een positief imago van het merk Den Haag, met als resultaat het verblijfstoerisme te bevorderen. Met andere woorden: het promoten en vermarkten van de stad Den Haag.

Van de stagiair(e) wordt ondersteuning gevraagd bij het uitvoeren van taken en activiteiten gericht op het bewerkstelligen van zoveel mogelijk (positieve) persaandacht. Dit kan zijn het mede organiseren en begeleiden van (internationale) persontvangsten, het schrijven van persberichten, vullen van websites en het organiseren van ludieke free publicity acties. Ook op gebied van social media liggen nog veel kansen. Van de stagiair(e) wordt verder verwacht dat hij of zij zoveel mogelijk meedraait op de afdeling. Flexibele inzetbaarheid is gewenst indien er perstrips zich voordoen waarbij journalisten in de avond of het weekend begeleid moeten worden (kan een enkele keer voorkomen).

Functie eisen

- Ben jij enthousiast over de stad Den Haag?

- Ben je geïnteresseerd in het pr & communicatievak?

- Heb je een proactieve en flexibele werkhouding?

- Zie je er representatief uit en beschik je over goede sociale vaardigheden?

- Beschik je tot slot over een goed Nederlands en Engels taalgevoel in woord en geschrift?

- Houd je van schrijven?

Jouw profiel:

- Meewerkstage HBO Communicatie of gelijkwaardig;

- Je bent beschikbaar voor een periode van ten minste 20 weken;

- 4 of 5 dagen per week beschikbaar;

- Affiniteit met de stad Den Haag versus (inkomend) toerisme of marketing is een pré;

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stefan Heger of Violette Kout, telefoon 070 – 361 88 88 of s.heger@thehague.com / v.kout@thehague.com.

Solliciteren

Je kunt je sollicitatiebrief en CV sturen naar mevrouw W. Lupker, HR adviseur, via e-mailadres pz@thehague.com.