icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
What are you looking for?
Hou je Haags

Deel jouw wens met de stad en Hou je Haags

22 December 2020

In een gloednieuwe Hou Je Haags-video roept nachtburgemeester Pat Smith alle Hagenaars en Hagenezen op om hun wens voor het nieuwe jaar te delen met de stad. Het filmpje, dat als een lopend vuurtje door de stad zal gaan, is een vervolg van de succesvolle Hou Je Haags-video die in het voorjaar honderdduizenden keren werd bekeken. “We zijn anderhalve meter van de eindstreep en aan de horizon schijnt licht. Hou nog even vol, hoe moeilijk dat ook is”, aldus de nachtburgemeester in de Haagse video.

De Hou Je Haags-video’s zijn een initiatief van The Hague Marketing Bureau, de organisatie die verantwoordelijk is voor de promotie van Den Haag. “Met deze nieuwe video steken we Den Haag in lockdown een hart onder de riem”, legt Sander Hanenberg uit, Head of Marketing van de organisatie. “We laten zien hoe de stad de schouders eronder zet tijdens deze coronacrisis. De horeca die snel overschakelde naar veilige afhaalconcepten, musea die virtueel gingen en maatschappelijke initiatieven waarbij maaltijden worden bezorgd bij de mensen die de deur niet meer uit kunnen door het virus. Het is een moeilijke situatie en we zijn er nog niet. In de video willen we laten zien dat Den Haag trots op zichzelf mag zijn en geven we de boodschap mee om nog even vol te houden zodat we straks weer hopelijk zorgeloos kunnen genieten van onze mooie stad.”

De nieuwe video roept bewoners op hun wens voor het nieuwe jaar te delen via sociale media met vermelding van @thisisthehague en #houjehaags. Onder andere burgemeester Jan van Zanen gaf al aan die oproep gehoor. Tal van bekende en minder bekende Hagenaars en Hagenezen zullen volgen. Door het gebruik van de hashtags ontstaat er op sociale media een mooi overzicht van Haagse wensen voor het nieuwe jaar. Die goede wensen kunnen we hard gebruiken, want dit jaar liet immers nogal te wensen over. The Hague Marketing Bureau kiest een aantal mooie Haagse videoboodschappen uit, die vervolgens op de digitale stadsschermen door heel Den Haag te zien zullen zijn.

‘Hou je Haags’ is een typisch Haagse uitspraak die al tientallen jaren gebruikt wordt en tijdens de coronacrisis een grote vlucht heeft genomen doordat verschillende, mooie Haagse initiatieven het als slogan gebruiken. The Hague Marketing Bureau werkte voor de productie van de video samen met branding en designbureau The Projects. Voor de opnames werd onder meer samengewerkt met de gemeente Den Haag, De Participatie Keuken, 070bakkie, Kompaan, Restaurant ñ, Huppel The Pub, muzikant Borja Catanesi, Mauritshuis, Marco Bijsterbosch (Grote Markt), Jacco van Leeuwen (SupportersverenigingHaagsche Bluf) en Di-rect.

Bekijk hier de video